Restylane Skin boosters

Vad är Restylane?

Restylane är en mjuk gel som består av stabiliserad, icke-animalisk hyaluronsyra. Gelen är skonsam mot vävnaden och är mycket lik den hyaluronsyra som förekommer naturligt i din kropp. Genom att injicera Restylane Skin boosters kan du få ökad jämnhet och lyster i huden vilket ger en föryngrande effekt. 

Vad är Restylane Skin boosters?

Hyaluronsyra har en stor förmåga att binda vatten vilket ger huden volym och elasticitet. Vi har naturligt hyaluronsyra i huden men med åren minskar mängden, detta gör att huden får svårare att binda vatten och reagerar med att bli rynkigare, slappare och mer hopsjunken.
Restylane Skin boosters är en tunnflytande gel som injiceras i huden för att öka på fukt och volym inifrån. Effekten blir en slätare hud med fukt, glans och lyster samt att små rynkor och linjer försvinner. Elasticiteten i huden förbättras i upp till 6 månader efter behandlingen vilket beror på att injektionerna även stimulerar hudens eget kollagen. 

Hur ofta behöver jag behandla? 

Oftast görs behandlingarna i en serie och effekten kommer vara en diskret förbättring för varje behandlingstillfälle. Eftersom injektionerna stimulerar hudens eget kollagen kan du även räkna med ytterligare utslätning och ökad elasticitet även efter själva injektionen. 

Vilka områden kan jag behandla med Skin boosters? 
Bortsett från att behandla ansiktet är Restylane Skin boosters bra för halsen, dekolletaget, händer, överarmar och örsnibbar. Du kan även behandla fina linjer runt munnen eller på kinderna samt göra en diskret läppkonturering. 

Efter behandlingen

Efter genomförd behandling kan det uppstå mindre reaktioner, vanligen lätt ömhet i injektionsområden eller lätt klåda. På vissa kan även själva kanylen orsaka lättare blåmärken även om detta är ovanligt. Reaktionerna är oftast mycket milda till måttliga och försvinner oftast ca 1-2 dagar efter behandlingstillfället. 
Resultatet från behandlingen håller lång tid, ca 6-12 månader och själva behandlingen är inte smärtsam.

Jag som utför behandlingen är legitimerad sjuksköterska sedan 1985 och innehar certifiering av Estetiska Injektionsrådet för estetisk injicering. Jag använder enbart originalpreparat från Galderma/Q-Med i Uppsala. 

Läs mer om Restylane här ›› 
Läs mer om Estetiska Injektionsrådet här ››