Restylane

Vad är Restylane?

Restylane är en mjuk gel som består av stabiliserad, icke-animalisk hyaluronsyra. Gelen är skonsam mot vävnaden och är mycket lik den hyaluronsyra som förekommer naturligt i din kropp. Genom att injicera Restylane fillers kan du effektivt släta ut oönskade rynkor, skapa volym, markera konturer och föryngra huden. Med Restylane kan du:
  • Jämna ut linjer och veck runt näsa och mun.
  • Ge volym till dina läppar
  • Minska linjer i pannan och runt ögonen
  • Definiera och återställa volymen i dina kinder
  • Forma och konturera synliga tecken på åldrande

Hur går en behandling med Restylane till?

Vi inleder alltid med en konsultation där du får berätta om dina personliga önskemål och förväntningar. Du får rekommendationer om vilken behandling som passar dig bäst utifrån dina önskemål och förutsättningar. Själva behandlingen innebär att Restylane injiceras i små mängder i huden med en mycket tunn nål. Själva behandlingen går snabbt, oftast tar det ca 15-30 minuter och resultat syns i regel omedelbart. Eftersom Restylane är biologiskt nedbrytbart kommer den försvinna naturligt ur kroppen efter ca 6-12 månader vilket gör att uppföljande behandling görs inom den tidsramen beroende på dina individuella faktorer och behandlingsområde. 

Efter behandlingen 

Efter genomförd behandling kan det uppstå mindre reaktioner. Vanligt är att du får en lätt rodnad, svullnad, klåda, blåmärken, lätt smärta och ömhet på behandlingsområdet. Reaktionerna är oftast milda till måttliga och försvinner oftast ca 1-2 dagar efter behandlingstillfället.   

Jag som utför behandlingen är legitimerad sjuksköterska sedan 1985 och innehar certifiering av Estetiska Injektionsrådet för estetisk injicering. Jag använder enbart originalpreparat från Galderma/Q-Med i Uppsala.