Azzalure (botox)

Vad är Azzalure?

Azzalure (botulinumtoxin A) är ett naturligt förekommande bakterieprotein som får dina muskler att slappna av. Mycket små doser av preparatet injiceras under huden i de muskler som behandlas för att minska rynkor och linjer. Injiceringen ger en specifik blockering av nervimpulsen vilket gör att dessa muskler som ger kraftiga, rynkframkallande sammandragningar, slappnar av. Andra nervfunktioner, som känslighet för beröring, påverkas inte.
Preparatet har använts i mer än 20 år och en korrekt utförd behandling ändrar inte ansiktets mimik utan leder till ett mer utvilat och fräscht utseende. 

Vilka områden kan jag behandla? 

Områdens om framgångsrikt kan behandlas är: 

  • Rynkor mellan ögonbrynen (Glabella) mer känd som "argrynkan" 
  • Horisontella rynkor i pannan 
  • Kråksparkarna 
  • Käkmusklerna 
  • Muskler som drar ner mungiporna och ger "en sur mun". 
  • Bunnylines (när man rynkar upp näsan) 

Hur går behandling med Azzalure till? 

Vi inleder alltid med en konsultation där du får berätta om dina personliga önskemål och förväntningar. Du får rekommendationer om vilken behandling som passar dig bäst utifrån dina önskemål och förutsättningar. Själva behandlingen innebär att Azzalure injiceras i små mängder i huden med en mycket tunn nål. Själva behandlingen går snabbt och är nästan smärtfri. Resultat syns inom ett par dagar och håller i sig minst 4-5 månader varefter uppföljande behandling kan behövas. Resultatet är individuellt. 


Jag som utför behandlingen är legitimerad sjuksköterska sedan 1985 och innehär certifiering av Estetiska Injektionsrådet för estetisk injicering. Jag använder enbart originalpreparat från Galderma/Q-Med i Uppsala. 

Läs mer om Estetiska Injektionsrådet här ››